Preşedintele CJ Constanţa: „De anul viitor începem un proiect de reîmpădurire în sudul județului”

Consilierii județeni constănțeni s-au reunit miercuri într-o ședință de îndată, în cadrul căreia au adoptat proiectul privind tarifele pentru deszăpezire pentru iarna 2018 – 2019.
„În fiecare an am asigurat RAJDP bugetul, prin aprobarea CJC, pentru a putea opera pe drumurile județene și pentru a nu avea probleme cu vremea urâtă. Ne putem aștepta de la o zi la alta, de la zăpadă de 5 cm să avem de 50 cm… în județ sunt probleme cu vântul care spulberă această zăpadă. Este asigurat bugetul, dacă va fi nevoie vom suplimenta. Eu sper să avem o iarnă ușoară. La ora actuală suntem pregătiți să intervenim pe toate drumurile județene. (…) În această perioadă, vom răspunde și la solicitările primarilor. (…) (Pentru RAJDP – n.r.) cheltuielile s-au majorat cu 10%. Costurile au rămas aceleași, dar au crescut salariile. Ca experiență din anii anteriori, pot spune că sudul și sud-vestul județului, de obicei, sunt cele mai efectate. Eu sper ca începând de anul viitor să demarăm un proiect de reîmpădurire, pentru că de-a lungul acestor 28 de ani acești copaci au fost tăiați, au putrezit etc”, a spus președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Valoarea estimată a contractului de deszăpezire pentru iarna 2018 – 2019 este de 8,78 milioane lei, din care 44% reprezintă cheltuieli cu combustibilul, 14% cu materialul antiderapant, 15% cu anvelope, lubrifianți, revizii etc. și 27% cheltuieli cu personalul.

„Aceasta este suma aprobată. Dacă vom avea o iarnă în care nu se vor cheltui banii aceștia, vor reveni la CJC”, a mai spus Țuțuianu.

Please follow and like us:

COMMENTS

Leave a Comment